Bine ai venit!

Bine ai venit pe acet blog, unde voi posta informatii care sa ne poata ajuta pe toti, pentru a fi mai Sanatosi, mai Buni, mai Prosperi, mai Informati.
Castigurile Inteligente pot fi: mai Concentrate, Reale, Unice fata de cele...obisnuite.
Toate Informatiile de aici imi doresc sa ne ajute sa Castigam Inteligent.

luni, 26 septembrie 2011

Sfaturi Utile in lupta cu Kilogramele

Pentru ca ma intereseaza personal scaderea in greutate si mentinerea unei pofte de viata, am scris mai jos cateva Sfaturi pentru a ne ajuta pe toti cei care dorim sa avem un corp frumos cu o greutate apropiata de ...normal.
- In primul rand va recomand la toti sa mancam dimineata. Masa de dimineata este cea de care avem nevoie pentru o viata sanatoasa. Fara "rontaieli" intre mese, iar tendinta de a "ciuguli" intre mese este foarte periculoasa si se copie de catre copii nostri, ceea ce face un lucru mai putin placut.
 Apa inainte de masa sa fie bauta cu 30 de min. minim, iar dupa masa cu 2-3 ore. Apa este foarte importanta si voi vorbi in alta postare despre asta! E bine sa bem 2,5 litri de apa zilnic ( este vorba de adulti ).
 - Somnul este la fel de important si este nevoie sa ne odihnim suficient. Sa ne punem ca obiectiv sa punem capul pe perna pana cel tarziu ora 23.00. Televizorul este nociv si este bine sa-l ocolim. Credeti-ma ca nu pierdeti nimic daca nu veti mai privi la tv.
 - Miscarea este una din "hrana necesara" corpului si este bine venita zi de zi. Daca puteti...financiar, mergeti la sala, pentru ca acolo este organizat si cand privesti si la altii ca fac miscare chiar nu ti se pare greu. Si mai ales ca aparatele iti arata si cate calorii se ard, veti avea o retinere cand va ma fi vorba de acele dulciuri sau alte produse bogate in calorii!
  - Mestecati hrana foarte bine, pana cand ea capata o consistenta semilichida, asemanatoare cu a laptelui si inghitirea ei survine astfel de la sine.
-  Nu mancati niciodata fara sa va fie foame.
-  Savurati mancarea cu multa atentie si bucurie. Trebuie sa simtiti cat mai multe dintre nuantele gustative ale alimentelor consumate.
-  Nu mancati niciodata atunci cand sunteti obositi, suparati sau ingrijorati, iar in timpul mesei refuzati sa va ganditi sau sa discutati despre subiecte neplacute.
- Cei care manaca de obicei alimente de origine animala va creste cantitatea de Sodiu (sare, pentru ca carnea ), astfel si va creste si pofta de mancare si se va creste tesutul gras.
- Mancarea vegetariana este cea mai indicata pentru orice persoana!

Mierea proaspata – detoxifiant si reglator ponderal

Consumul de miere proaspata (nezaharisita) este un excelent remediu in tratamentul obezitatii. Acest aliment valoros mobilizeaza surplusul de grasime din organism si il transforma in energie care poate fi utilizata de catre organism. Pentru a beneficia de aceste efecte este suficient sa utilizam o doza de o jumatate de lingura de miere proaspata (de salcam sau poliflora) care se administreaza zilnic pe stomacul gol, impreuna cu putina apa calduta. Se mentine aceasta doza de miere pentru 10 zile, apoi se face pauza pentru 6-7 zile. „Cura cu miere de albine” nu trebuie sa constituie obiectul exceselor si nu este recomandata persoanelor predispuse sau care sufera de diabet.

O alta varianta foarte agreabila de cura apeleaza la doua remedii puternice care genereaza slabire intr-un mod uniform si foarte agreabil: mierea si lamaile. O varianta excelenta mai ales pentru perioada de vara, mierea si lamaile se combina cu putina apa pentru a prepara o limonada delicioasa. Daca dorim ca efectele de normalizare a greutatii sa fie foarte rapide, vom proceda astfel:

- pentru o portie de limonada folosim jumatate de lingurita de miere, sucul unei jumatati de lamaie si 300 ml de apa.
- doza zilnica este de 6-7 pahare pe zi
- putem face astfel ca o zi pe saptamana sa nu consumam nimic altceva decat limonada; vom remarca faptul ca pentru acest interval (o zi) apetitul nu este perturbat si nu ne vom simti slabiti. Revenirea la alimentatia normala se va face treptat, folosind mai ales legume si fructe proaspete.

Alimente contra obezitatii, la indemana oricui

Sucul de lamaie – este cel mai eficient atunci cand realizam o cura cu lamai. Substantele din sucul proaspat extras elimina masiv toxinele si au un efect de fluidificare si „ardere” a grasimilor. Se incepe cu sucul unei lamai in prima zi si se creste zilnic cu sucul inca unei lamai pana se ajunge dupa zece zile la 10 lamai, dupa care se bea in scadere sucul de la 9 lamai, apoi 8, 7, samd. Sucul se bea cu apa plata in dilutia 1 parte suc : 5-7 parti apa. In acest caz nu se adauga miere si se bea inainte de mese sau pe stomacul gol. Cei cu anemie grava vor face o cura mai blanda, ajungand doar la 4 lamai pe zi si mentinand acest plafon timp de 6 zile.

Pe parcursul acestei cure apetitul se regleaza de la sine, “efortul” de a slabi scazand considerabil. Totodata, multe dintre tulburarile asociate obezitatii sunt foarte mult diminuate sau chiar eliminate, in special celulita, varicele, arterita, flebitele si tromboflebita.

Varza – este considerata un remediu eficient contra obezitatii fiind totodata un aliment ce previne cancerul. Conform ultimelor cercetari, varza contine un compus specific care stopeaza conversia carbohidratilor si altor zaharuri in grasimi.

In timp ce 100 de grame de boabe de grau contin 240 de kilocalorii, aceeasi cantitate de varza proaspata nu contine mai mult de 27, facand ca acest aliment sa aduca un maxim de principii vii, cu un minim de energie calorica. Salata preparata din varza proaspata, cu sare, zeama de lamaie si putin ulei de masline este savuroasa si in acelasi timp terapeutica. Pentru reducerea greutatii corporale specialistii recomanda ca varza sa fie consumata astfel de cel putin 3-4 ori pe saptamana.



Apa, ceaiul, cafeaua fara zahar, taratele de cereale si...aerul sunt singurile care NU Contin Calorii


Este important sa mancam pana ce ne dispare foamea si nu pana ce apare satietatea.


Sursa: Retete si Secrete pentru oameni sanatosi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu